Fotbalisté začali sezónu vítězstvím nad Hulínem

Fotbalisté začali sezónu vítězstvím nad Hulínem
Foto Lubomír Kaprál
Další fotky: 
Fotbalisté začali sezónu vítězstvím nad Hulínem
Fotbalisté začali sezónu vítězstvím nad Hulínem

 

Sobotní odpoledne se po přestávce opět neslo v duchu ligového zápasu prostějovského 1.SK, to přivítalo na svém hřišti Spartak Hulín a dvěma brankami již v první půli rozhodlo o své výhře, jelikož hosté stihli pouze zkorigovat v druhém poločase na 2:1.

Byla odehrána sotva jedna minuta, když se Karel Kroupa ve vápně chopil míče a byl zastaven nedovoleným způsobem, takže hned v úvodu se naskytla domácím možnost pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný útočník a přestože brankář vystihl směr, jeho rána byla natolik důrazná, že míč skončil v síti. O dvě minuty později pak mohlo být srovnáno, když hostující Pospíšil přeloboval Kofroně a míč, který pomalu letěl do branky stihl před čárou odehrát do bezpečí Krejčíř. V osmé minutě se pak zaskvěl Kofroň proti Šromově hlavičce a udržel vedení pro domácí barvy. To se zvýšilo v šestadvacáté minutě, když Koudelka dokázal zakončit svůj průnik z levé strany gólovou střelou. Do konce první půle pak již kromě mírné převahy domácích k vidění mnoho nebylo a tak se šlo do kabiny za stavu 2:0.

Z kraje druhé půle zahrozili hosté z přímého kopu, ale Kofroň míč vytěsnil mimo tři tyče. Od té doby hra mnoho nenabídla, kromě několika střídání. Až po skoro půlhodině v druhé půli přišla další zdánlivě nenápadná akce, která skončila přízemní ranou, jež se dokutálela až do branky prostějovského celku. O čtyři minuty později mohl výhru třetím gólem pojistit Fládr, nicméně jeho rána z přímého kopu letěla příliš vysoko. Hulínským se už více nepovedlo přiblížit vyorvnání a tak se domácí fotbalisté mohli radovat z první výhry v novém ročníku, když uhájili domácí hřiště a zvítězili 2:1.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář