Fotbalisté doma přehráli Kroměříž a nadále vedou ligu

Fotbalisté doma přehráli Kroměříž a nadále vedou ligu
ilustrační foto R. Nemela

Hráči 1.SK Prostějov se vezou na vlně ligové neporazitelnosti, která nyní trvá už devátým zápasem, řádění prostějovských fotbalistů nyní odnesla Kroměříž, která padla v Prostějově 3:0.

V úterý Prostějovským vystavil v poháru stopku zástupce elitní soutěže ze Zlína, to však nevzalo Hanákům apetit pro ligu. Hned na začátku střetnutí s Kroměříží, konkrétně už v šesté minutě, poslal Prostějovské do vedení Petr Nekuda. Po půlhodince hry bylo ještě veseleji, když se prosadil kanonýr Karel Kroupa. S koncem prvního poločasu se tedy šlo do kabin při vedení 2:0 domácího celku. Pojistku pro 1.SK přidal už po sedmi minutách z druhé půle Nekuda a o výhře domácích bylo prakticky rozhodnuto, výsledek 3:0 zůstal na tabuli svítit až do konce zápasu.

A jak tedy nyní vypadá situace v MSFL? Úplně na špičce se nachází právě klub z Prostějova, který vede o čtyři body před Vítkovicemi. Na třetím místě pak figuruje Uničov, který je za ostravským týmem o dalších pět bodů. Na první pozici obsazenou Prostějovem tedy Uničov ztrácí bodů devět. Další pronásledovatelé čtvrtý Vyškov a pátý Hlučín už na prostějovské fotbalisty ztrácí shodně jedenáct bodů.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář