Dnes začínají oslavy stoleté radnice! Nezapomeňte!

Dnes začínají oslavy stoleté radnice! Nezapomeňte!
ilustrační foto

 

Od úterka začínají oficiální oslavy sta let prostějovské radnice. Dnešní program je věnován těm nejmenším, do konce týdne si na své ale přijdou všichni obyvatelé města.

Právě dnes odstartuje v 15 hodin Africké dobrodružství s klaunem Ferdou, při kterém si přijdou na své především děti. Ve středu v 17 hodin začne koncert Maxim Turbulenc, ve čtvrtek se Městským divadle ponesou árie slavnostního představení Prodané nevěsty. O den později si užijí zejména teenageři, pro které je připraven Malý festival kapel. Vypukne v 16,30 hodin a vyvrcholí ve 21 hodin, kdy odehraje svůj vůbec poslední koncert prostějovská reggae kapele Zion Squad. O víkendu pak otevře své dveře stoletá oslavenkyně. V sobotu od 13 do 16 hodin se bude konat prohlídka radnice a věže, při které se můžete těšit na Stupkovo kvarteto, divadelní spolek Historia a žáky ZUŠ Vl. Ambrose. Tentýž program je připraven na neděli v době od 9 do 16 hodin.

Na své si přijdou rovněž milovníci dobré kuchyně. Až do neděle bude restaurace Národního domu nabízet menu, které si zde servírovalo právě před sto lety. „Bude to biftek a la Wellington a mladá husička s vinným zelím,“ připomněla náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

Bude-li pršet, přesouvá se program do Kulturního a společenského domu (KASC). (ber)

Poslat nový komentář