Třiatřicet balíčků od rodin dorazilo do Mali!

Třiatřicet balíčků od rodin dorazilo do Mali!
Foto 102. PP
Další fotky: 
Třiatřicet balíčků od rodin dorazilo do Mali!
Třiatřicet balíčků od rodin dorazilo do Mali!
Třiatřicet balíčků od rodin dorazilo do Mali!

 

V úterý dne 28. dubna 2015 odletělo vojenským letem do Mali třiatřicet balíčků. Rodinní příslušníci využili jednoho z projektů Komise pro rodinu 102. průzkumného praporu a vojákům 5. jednotky EU TM odeslali drobná překvapení.

Téměř sedm tisíc kilometrů od svých domovů se vojáci mohli těšit nejen na ruční výrobky svých ratolestí, ale především na sladkosti či maličkosti, které africké Mali jen těžko nabídne. Rodinní příslušníci zásilky odesílali dle pokynů poštou na adresu 102.pzpr nebo je doručili v rámci Jarního setkání s rodinami, které zorganizovala Komise pro rodinu ve středu dne 22. dubna 2015. Všichni co balíčky donesli osobně, viděli své nejbližší v prezentaci z fotografií ze života vojáků 5. EU TM. Děti se vyřádily na lanové dráze nebo v dětském koutku a společně s rodiči strávili pár chvil nad ručními výrobky s jarní tématikou. Nejrůznější papírové kytičky, obrázky a přáníčka hned na místě děti zabalily do obálek pro tatínky do Afriky. Mezi přepravovanými zásilkami byly i časopisy s vojensko-historickou tématikou, které vojákům zdarma poskytla brněnská redakce Válka Revue.

Cesta zásilek však nebyla jednoduchá. Od organizace, přípravy, veterinární kontroly, proclení až po přepravu do cílové destinace. Nebýt Společného operačního centra, Vojenského veterinárního ústavu a bezproblémového celního odbavení Vojenskou policií, balíčky by jen sotva dostihly své adresáty daleko v cizině. Jménem rodinných příslušníků Komise všem velmi děkuje za spolupráci.

Další projekt Komise pro rodinu 102.pzpr dosáhl cílové mety. Není však rozhodně projektem posledním. Rodinní příslušníci se mohou těšit na Den otevřených dveří a Den dětí 102.pzpr, který se koná na prostějovském letišti dne 29. května 2015. Dále je pro rodiny a děti připraven výšlap a opékání špekáčků před skončením školního roku. A poslední, závěrečné setkání proběhne v měsíci srpnu před příletem vojáků z Afriky. Hlavní náplní budou přednášky s psychologickou a zdravotnickou tématikou a sportovní soutěže pro nejmenší.

 

Text: npor. Mgr. Kateřina Ramil

Poslat nový komentář