Výzva! Klikujte se stodvajkařkou Petrou Strykovou!

Výzva! Klikujte se stodvajkařkou Petrou Strykovou!
ilustrační foto

Dneska tady máme výzvu od naši bojovnice Petry Strykové pro všechny příslušníky a fanoušky 102. průzkumného praporu Prostějov. Každý den po dobu 22 dnů udělejte 22 kliků pro zvýšení informovanosti o Posttraumatické stresové poruše, která může potkat kohokoliv z nás. A není podstatné, zda jde o válečné veterány, hasiče, policisty nebo ostatní lidi, kteří prožijí traumatickou událost.

Průměrně až 22 válečných veteránů spáchá v USA denně sebevraždu díky PTSD. A právě v USA vznikla tato výzva. Svůj výkon můžete natočit, vyfotit a nominovat další svoje známé a kamarády.

Posttraumatická stresová porucha (PTSP či PTSD, z angl. Posttraumatic Stress Disorder), vzniká jako reakce na traumatickou událost. Postižený opakovaně prožívá událost v myšlenkách, snech a fantaziích a vyhýbá se místům a situacím, ve kterých k události došlo. PTSD je definována jako duševní porucha, která vzniká po náhlých, život či osobní integritu ohrožujících událostech.Ke vzniku posttraumatické stresové poruchy může dojít následkem situací ohrožujících postiženého nebo jeho blízké (např. válka, povodně, požár, těžký úraz, autonehoda, týrání, znásilnění, únos, život ohrožující choroba) nebo v důsledku změn v mezilidských vztazích a sociálních rolích (ztráta zaměstnání, nevěra partnera, rozvod).Petřinu výzvu shlédněte na https://www.youtube.com/watch?v=g5tpxdeUd4I&feature=youtu.be. (red)

Poslat nový komentář