Václav Havel na prostějovském náměstí zůstal. Do kdy?

Václav Havel na prostějovském náměstí zůstal. Do kdy?
ilustrační foto
Další fotky: 
Václav Havel na prostějovském náměstí zůstal. Do kdy?
Václav Havel na prostějovském náměstí zůstal. Do kdy?

 

Při oslavě 17. listopadu instaloval Ivo Lužný, člen petičního výboru „Za trvalou památku na Václava Havla v Prostějově“, na podstavec sochy TGM fotografii bývalé prezidenta spolu se vzpomínkou na jeho návštěvu v našem městě. Snímek po akci odstranili městští strážníci. Od úterka je fotka na podstavci znovu. Otázkou je, do kdy.

"17. listopadu jsem na podstavec pomníku TGM instaloval fotografii Václava Havla," uvedl Ivo Lužný. Po vzpomínkové akci byla odstraněna městskou policií spolu s plakáty, protestujícími proti komunistům na radnici. "Nejen za petiční výbor „Za trvalou památku na Václava Havla v Prostějově“, ale především za všechny, kteří nezapomněli, jsem včera opětovně umístil Havlovu fotografii s připomínkou jeho návštěvy v Prostějově v květnu 1990 na podstavec TGM. Jsem zvědav jak dlouho vydrží. Pokud opět zmizí, bude to naprosto skandální a budu požadovat vysvětlení nejvyššího šéfa městské policie, kterým je primátor," konstatoval dnes Lužný. Ve středu před 16 hodinou ještě fotka byla na svém místě.  "Tabu je zkrátka prolomeno, společnost je nutné "stabilizovat", svoboda je bezbřehá, tak proč nezačít s návratem do starých normalizačních časů hned. Tedy aspoň v Prostějově," vzkázal Ivo Lužný přes média. (ber)

Komentáře

Skandál take hanobit sochu T.G.Masaryka nějakou fotkou ožraly a bezceného člověka, který této zemi jen škodil a dovedl ji do sraček. Dopadnout a potrestrat. Dnes si každý myslí, že si může dělat co chce to není demokracie, ale bordel.

Skandální je, že si někdo myslí, že si může dělat co chce. Památník T.G.Masaryka není žádná plakátovací plocha a nikdo tam nic nesmí nalepovat, ať je to třeba fotka V.Havla. Ať si pan Lužný neplete svobodu s anarchismem! Ať si ty plakáty klidně vylepí na svůj plot nebo zeď, ale toto je socha a památník, patřící městu..

bezte s tim ozralym zidakem do prdele. Debil,ktery tam dal fotku teto zrudy by mel byt dopaden a tvrde potrestan. vzdyt Havel je jen jine jmeno pro psi hovno. V Praze /havlovice/ musite davat velky pozor aby jste neuklouzli na havlovi a nespadli do dalsiho  havla

Poslat nový komentář