Fotbalisté potřetí v řadě nevyhráli, stále však vedou ligu

Fotbalisté potřetí v řadě nevyhráli, stále však vedou ligu
ilustrační foto Radim Nemela

Po neuvěřitelné devítizápasové sérii bez prohry nyní hráči 1.SK Prostějov nezvládli tři zápasy po sobě vyhrát, nutno podotknout, že dvakrát se soupeřem rozešli smírně. To byl i případ sobotního duelu na půdě Vyškova, kde zápas skončil 1:1.

První gólovou radost si užili hráči Vyškova, když dostal centrovaný míč za záda prostějovského gólmana domácí Němeček. Okolo dvacáté minuty byly k vidění další šance, slibnou akci Vyškova ale zastavila ruka, na druhé straně pak útočil Kroupa, který našel Petrželu, ale ten hodně přestřelil. Vyrovnání se Prostějov dočkal dvě minuty před koncem první půle, když Machálek zavěsil zhruba z dvaceti metrů.

Ve druhé půli měl za domácí dvakrát velkou šanci Stříž, ale ani jednou netrefil po centru balón, za Prostějov pro změnu zahrozil Langer, jehož střelu zablokovala obrana. Ve druhém poločase se tedy skóre neměnilo a Prostějov odjíždí z Vyškova s bodem za remízu 1:1.

Z toho plyne, že se prostějovští fotbalisté stále drží na špici MSFL s náskokem dvou bodů na druhé Vítkovice. Se ztrátou sedmi bodů na první pozici pak na třetím a čtvrtém místě stíhají Prostějovské Uničov a Kroměříž.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář