Speciál z Ameriky na návštěvě našich speciálů

Speciál z Ameriky na návštěvě našich speciálů
Foto 601. skupina
Další fotky: 
Speciál z Ameriky na návštěvě našich speciálů

 

Velitel amerického Velitelství pro speciální operace v Evropě (COM SOCEUR, Commander Special Operations Command Europe), generálmajor Marshall B. Webb navštívil v minulých dnech 601. skss v Prostějově. Návštěva speciálních sil byla součástí jeho dvoudenního programu v České republice.

Velitel útvaru plukovník Karel Řehka přivítal generála na letišti, a poté ho na Síni tradic speciálních sil stručně seznámil s historií, strukturou, klíčovými dokumenty, nasazeními, spoluprací a systémem rozvoje schopností jednotky. Program pokračoval prohlídkou Síně tradic, a následovaly ukázky materiálu a techniky, který generálu Webbovi předvedli příslušníci útvaru.

Závěr návštěvy patřil mimo jiné diskuzi o jednotlivých krocích a progresu budování letecké jednotky speciálních operací SOATU. Tento projekt se těší velkému zájmu generála Webba, neboť jej inicioval a od počátku jej podporuje jak materiálně, tak i finančně. Stopu zanechal generálmajor WEBB i v pamětní knize 601. skupiny speciálních sil. (red)

Poslat nový komentář