Speciálové podpořili popálené děti

Speciálové podpořili popálené děti
Foto 601. skss
Další fotky: 
Speciálové podpořili popálené děti

Příslušníci skupiny potápěčů 601. skupiny speciálních sil podpořili spolek Bolíto, který zorganizoval o prázdninách prodloužený víkend na Lipně pro děti ve věku 14 – 17 let.

Bolíto je nezisková organizace pomáhající dětem po závažných popáleninových úrazech překonávat jejich těžký životní úděl. Do činnosti sdružení jsou kromě lékařů a sester Kliniky popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady zapojení i rodiče, sociální a rehabilitační pracovníci i mnoho dalších dobrovolníků, kterým není osud dětí lhostejný.

Osud těchto dětí není lhostejný ani prostějovským speciálům. Proto se domluvili s vrchní sestrou kliniky a zároveň místopředsedkyní spolku Lenkou Šetelíkovou na pomoci a z části na organizaci této akce. V plánu bylo naučit děti sjíždět řeku, vyzkoušet si činnost vojáků speciálních sil na stojaté vodě, ale nejdůležitější bylo děti pobavit a umožnit jim alespoň na chvíli zapomenout na jejich každodenní tvrdý boj s následky úrazu.

Specialisté se na děti náležitě připravili – na Lipenskou přehradu přivezli dva bojové čluny Arimar, svou bojovou výstroj a výzbroj, makety zbraní a spoustu dalšího potřebného materiálu na výcvik spojený s vodním prostředím. Dětem se věnovali od pátečního večera až do nedělního dopoledne.

Děti dostaly kromě pochval také pamětní listy velitele 601. skss a identifikační („psí“) známky s jejich iniciálami. Všechny nácviky a úkoly byly plněné s nadšením a nasazením, a tak není divu, že závěrečné rozloučení bylo velice dojemné. (Zdroj 601.skss)

 

Poslat nový komentář