Stavba skladovací haly v Kralické ulici bude mít zpoždění!

Stavba skladovací haly v Kralické ulici bude mít zpoždění!
ilustrační foto
Další fotky: 
Stavba skladovací haly v Kralické ulici bude mít zpoždění!

Dohady o tom, kdo a kdy využije pozemek poblíž dálničního nájezdu v Kralické ulici pokračují. Jasným je snad budoucí investor firma ADD Investment, která chce na pozemku postavit sklad drogistického zboží. Jak se ale ukazuje, zamýšlená stavba se může protáhnout.

Zastupitelé na svém posledním jednání rokovali o změně podmínek prodeje pozemků. 

„Kupní smlouva ještě není uzavřená a to proto, že investor žádá o zastavení běhu lhůty pro výstavbu distribučního skladu,“ vysvětlila zastupitelům Alexandra Klimková z odboru správy majetku města a doplnila, že požadavkem investora je, aby tato lhůta byla pozastavena po dobu probíhajících správních řízeních. Podle vyjádření jednatele společnosti ADD Investment s.r.o. totiž nemůže firma dobu těchto lhůt ovlivnit. Zastupitelé dali přednost jistotě před možnou prodlevou a žádali přesný termín, do kterého musí být nejpozději stavba skladu dokončena.

„Zažili jsme už několik případů, kdy investoři zneužili dobré vůle města a realizace svých záměrů neúměrně prodlužovali. Je třeba určit přesný termín, do kdy musí být hotovo,“ uvedl opoziční zastupitel za KSČM Josef Augustin. Lhůta pro dokončení výstavby distribučního skladu byla nakonec nově vymezena na pět roků, ode dne podepsání smlouvy.

V nové skladovací hale drogistického zboží by mělo najít práci asi pětadvacet lidí. Pozemek musí firma zaplatit ještě před podpisem kupní smlouvy, cena je asi milion a půl. V případě, že investor nesplní termínový požadavek smlouvy, bude moci radnice od celého záměru odstoupit a účtovat sankce. Jako příklad nevydařeného záměru může sloužit spolupráce s firmou Modřany Power, která přes sliby i smlouvy nepostavila výrobní areál. Kvůli svému úvěru dokonce zastavila v průmyslové zóně pozemky. Teď má před insolvenčním řízením.(kaa)

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář