V Jesenci budou hrát hvězdy. Soutěžte o vstupenky!

V Jesenci budou hrát hvězdy. Soutěžte o vstupenky!
ilustrační foto plakát

Devatenáctého září 2016 od 19 hodin se v Jesenci uskuteční jedinečné divadelní představení. Hru Nebyla to pátá, byla to devátá sehrají pod režisérskou taktovkou Jiřího Menzela Jana Švandová, Rudolf Hrušínský a Josef Carda. Soutěžte s námi o vstupenky!

Dramatikovi Aldovi Nicolajovi se v komedii Nebyla to Pátá, byla to Devátá (rozuměj: nikoli Beethovenova "Osudová" symfonie, ale poslední "Devátá" s Ódou na radost), podařilo objevit možnost vskutku originální, ba senzační. Říci jakou, zde nelze, jako se u detektivky nesluší prozradit, že vrahem je zahradník.

Přilepí se na vás vdaná ženská, organizuje vám život a a nakonec rafinovaně plánuje věci, až mrazí v zádech. Ale může to dopadnout i šťastně. A to právě autor moc dobře vymyslel. Komedie je skvělá již svým námětem a dokonalá díky mistrným dialogům. Snad jen, že povážlivé řešení manželského trojúhelníku, kde humor se stává černým, rozhodně není pro diváky návodem po odchodu z divadla k napodobení.

Pokud se chcete na představení podívat zadarmo, postačí, když odpovíte na otázku, jaké národnosti je autor hry. Odpověď označenou v předmětu JESENEC zašlete do osmnáctého července do 11:00 hodin na redakční e-mail redakce@pvnovinky.cz. Pro 4 vylosované máme vstupenky!

Vstupenky můžete rovněž zakoupit v Informačním centru v Konici a na Obecním úřadě v Jesenci. (red)

Poslat nový komentář