Agresor skončil na záchytce

Agresor skončil na záchytce
ilustrační foto MP

Prvního dubna v ranních hodinách přijali prostějovští strážníci telefonické oznámení od servírky z baru na okraji města o nevhodně se chovajícím muži. Do podniku vyslaná hlídka zjistila, že mladý muž do baru vstoupil a začal napadat přítomné hosty. Servírkou byl upozorněn na nevhodné chování. Mladík skončil na záchytce.

"Na výtku reagoval tak, že převrátil barovou židli a na barový pult rozlil pivo jiného muže. Ani za přítomnosti hlídky jej agresivita neopouštěla. Vykřikoval, že všechny zbije a bar rozbije. Strážníci agresora vyzvali k zanechání protiprávního jednání a k prokázání totožnosti. Doklady u sebe neměl, zklidnit se nehodlal a s hlídkou se nemínil bavit," uvedla strážník Tereza Greplová s tím, že muž byl za pomoci donucovacích prostředků předveden ke zjištění totožnosti na služebnu Policie ČR.

Pro podezření z požití alkoholu byl vyzván k provedení orientační dechové zkoušky, kterou odmítl. K posouzení zdravotního stavu byl proto na místo přivolán lékař. "Z důvodu jeho agresivity a nevypočitatelného jednání strážníci rozhodli o převozu a umístění pětadvacetiletého výtržníka do protialkoholické záchytné stanice v Olomouci. Přestupkové jednání projedná příslušný správní orgán," dodala Greplová. (red)

Poslat nový komentář