Cesta kolem bývalého Agrostroje je pro cyklisty tabu

Cesta kolem bývalého Agrostroje je pro cyklisty tabu
ilustrační foto

 

Před časem jsme v PvNovinkách informovali o cestě kolem zdi bývalého Agrostroje. Stezka, vedoucí z křižovatky Barákovy a Českobratrské k přejezdu ve Vrahovické, je pro cyklisty uzavřena. Důvod je podle odboru dopravy jediný.

„Komunikace je pro cyklisty uzavřena, protože signalizační zařízení železničních přejezdů ve Vrahovické a Českobratrské ulici není nasměrováno k cyklistům jedoucím po cyklostezce a ti nejsou upozorněni na blížící se vlak,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Miroslav Nakládal s tím, že jde o stanovisko Správy železniční dopravní cesty. .

Pro cyklisty by cesta mohla být zprůjezdněna v okamžiku, kdy by zde byla dobudována signalizace. „Tu by muselo nechat vybudovat město,“ dodal Nakládal s tím, že investice se pohybuje kolem 700 tisíc korun.

Pro cyklisty, kteří si tudy denně zkracují cestu na nádraží či do zaměstnání, to není dobrá zpráva. Vybudování by muselo být zahrnuto do investic a odsouhlaseno zastupitelstvem, což není ani po případném schválení otázka týdnů. I nadále tak riskují pokuty od městských strážníků.

„Dělám v Mubee na Bedihošťské, bydlím na sídlišti Valenty. Než objíždět půl města po frekventovaných silnicích, radši budu jezdit i dál kolem zdi. I přes případnou pokutu se mi to vzhledem k času vyplatí,“ sdělil PvNovinkám Radek Marák. (ber) 

Komentáře

Škoda jen, že si tohle nepřečte nikdo z kompetentních osob... A nic se zase nestane...teda kromě toho zákazu.

Desítky let tudy jezdí lidi na kole, chodí pěšky.. a sotva to někoho napadne vyasfaltovat, tak se najde vskutku kuriózní problém, co by ani kocourkovští nevymysleli.. proč se to nevyřeší podobně alibisticky a za pár korun třeba dopravní značkou "konec cyklostezky - cyklisto sesedni z kola", jako v jiných částech města? Nebo se zase někdo těší na možnost proinvestovat 700tis. za zbytečnost? A také se těším, že se snad za svého života dočkám cyklostezky k největšímu cyklostojanu v PV a to k hlavnímu nádraží..

Pokud vím, tak existují železniční přejezdy i bez signalizačního zařízení a také tam není zákaz vjezdu na celou délku silnice!!! Při přejíždněí nebo přecházení železnice je stejně každý povinen se řádně rozhlédnout.

Co je to prosím za nesmysl?jezdím tudy denně a když jsem u přejezdu tak snad vidím i slyším signalizaci a závory u silnice která je pár metrů!!!!!!! čekají auta u závory tak čekám taky...to je snad logické!!!!!!!!!!!!

Upozornění cyklistům "Vjezd na vlastní nebezpečí" nebude určitě stát 700 tisíc...

Je tato cesta přístupná chodcům nebo také až po zřízení signalizace. A pokud tam chodci mohou, tak jaký je rozdíl v možném ohrožení cyklistů a chodců? Může mi prosím pan vedoucí dopravy podat trochu logické vysvětlení? Vřele děkuji

L. Nesvadba

Poslat nový komentář