Držovické děti zmalovaly rodiče

Držovické děti zmalovaly rodiče
Rej masek
Další fotky: 
Držovické děti zmalovaly rodiče
Držovické děti zmalovaly rodiče
Držovické děti zmalovaly rodiče
Držovické děti zmalovaly rodiče

V sobotu odpoledne se sešly více jak tři desítky dětí z Držovic v Domě služeb na Olomoucké ulici, aby se předvedly v přestrojení za pohádkové a filmové bytosti na dětském karnevale. 

Tuto akci pořádají již popáté maminky dětí z Držovic za podpory a výrazné pomoci obce a starostky Blanky Kolečkářové. „Mívali jsme karneval vždy v restauraci Romže, ale z technických důvodů jsme to museli letos přesunout do jiných prostor. U pana Šindlera je to příjemné. Je zde zázemí, dobrá akustika a myslím si, že se toto místo všem líbilo,“ poznamenala starostka. Program pro děti byl bohatě vymyšlen a dobře připraven. Dokonce měly děti možnost namalovat obličej i svým rodičům, aby karnevalově zapadli do prostředí. Nejvíce se ovšem asi dětem líbil kouzelník v podání Romana Vejmoly, který nafukoval balónky a potom z nich tvořil různé postavičky a předměty. Nádherně to dotvořilo karnevalovou atmosféru. 

Celé odpoledne děti soutěžily a tancovaly na krásnou pohádkovou a filmovou hudbu. I rodiče si zavzpomínali na svá dětská léta a s radostí si zazpívali písničky. A jaký je postřeh moderátora pohádkového odpoledne Michala Muchy? „Je dobře, když se na chvíli rodiče zastaví a vyrazí společně s dětmi na takovou akci, jakou je dětský karneval. Společně se vydovádějí a pohrají si. V dnešní uspěchané době mají rodiče na děti stále míň a míň času a toto je příležitost, jak to napravit,“ dodal Mucha.  „Těch akcí pro děti bude určitě víc, je to jen o tom chtít a udělat si čas,“ doplnila moderátorova slova jedna z maminek a organizátorek Martina Sikorová.

 (mm)

Poslat nový komentář