Do Prostějova se dnes sjeli luštitelé z celé republiky

Do Prostějova se dnes sjeli luštitelé z celé republiky
Foto archiv

Na Hanou se sjela v sobotu špička luštitelů z celé republiky. Netradičně v jednom jediném dni uspořádal Hádankářský kroužek Hanáci z Prostějova přebor Hané a Grand Prix Prostějova v řešení Sudoku, logických úloh, křížovek a hádanek.

 

Při řešení úkolů se v prostorách sálu prostějovské restaurace U tří bříz  vystřídá několik desítek  řešitelů z celé České republiky. 

„Turnaje pořádáme pravidelně každý rok. Z úsporných důvodů pořádáme teď soutěže pouze jednodenní. Sjíždějí se sem vyznavači luštění z celé republiky, nechybějí ani špičky ve všech kategoriích,“ potvrdil pořadatel Bohumil Korčák. 

Autory úloh v řešení Sudoku, oříšky v řešení křížovek a hádanek připravují vždy ti nejlepší z nejlepších, které ověnčila již řada cen a mistrovských titulů. 

„Oceňuji, že při podobných příležitostech mají možnost i mladí, zasoutěžit si v tak vytříbené společnosti je vždy motivující. Ne všechny děti mají sportovní nadání, ale vynikají například v logickém myšlení. Setkání luštitelů v rámci Grand Prix je pro ně velkou příležitostí,“ pochválila pořadatele předsedkyně kulturní komise a prostějovská radní Milada Sokolová.     

(jap)

 

Poslat nový komentář