Sobotní Setkání v muzeu potěší nejen milovníky starých řemesel

Sobotní Setkání v muzeu potěší nejen milovníky starých řemesel
Václav Obr při prezentaci kolářského řemesla.

Nová turistická sezóna sice začíná až s prvním dubnovým dnem, v Muzeu kočárů v Čechách pod Kosířem už ale na sobotu 10. března připravili jakousi malou ochutnávku, malou předpremiéru. Sobotní Setkání v muzeu připraví návštěvníkům zajímavé ukázky lidových řemesel i další zajímavý program. 

Pro milovníky historie, umění a starých fortelných řemesel připravili pracovníci Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem Setkání v muzeu, jehož program začíná v 10 hodin. Václav Obr, Milan Novák a Michal Horký připravili ukázky různých zápřahů koní do historických kočárů, prezentace nových knih o kočárech a postrojích a v neposlední řadě bude nabídnuta ochutnávka některých aktivit z připravovaného 5. ročníku Josefkolu 2012, který je už tradičním setkáním mistrů řemesla kolářského a kočárnického. Nebude chybět ani zajímavé povídání o kočárech Václava Obra, který dokáže neopakovatelným způsobem chytit za srdce každého posluchače.  

„Máme už připravený opět bohatý program na letošní sezónu. Tu zahájíme za necelý měsíc, ale  vyslyšeli jsme naše skalní příznivce a připravili už na tuto sobotu další mimořádnou návštěvu muzea. Zajímavé povídání a upozornění na novinky, na které se mohou návštěvníci letos těšit, jsme doplnili řemeslnými ukázkami a netradiční prohlídkou expozice kočárů,“ uvedl Václav Obr. 

Turistická sezóna odstartuje v sobotu 31. března velkou jízdou historickým cestovním kočárem po pamětihodnostech jižního cípu Olomouckého kraje.      

(jap)   

Sobota, Březen 10, 2012 - 10:00

Poslat nový komentář