Prohlédněte si o víkendu Prostějov z ptačí perspektivy

Prohlédněte si o víkendu Prostějov z ptačí perspektivy
ilustrační foto

Prostějovský Aeroklub Josefa Františka pořádá o víkendu 16. - 17. června již 3. ročník Dne otevřených dveří v prostoru neveřejného letiště v Prostějově. Programová nabídka je lákavá – prohlídka letiště a technického vybavení včetně letadel, ale především nezapomenutelný výlet vysoko nad město.

V sobotu i v neděli bude letiště přístupné pro širokou veřejnost po komunikaci od Žešova od 9 do 18 hodin. Aeroklub Josefa Františka Prostějov, který je správcem letiště, nabízí po oba víkendové dny nejen prohlídku technického vybavení a letadel, ale také prolety nad městem a okolím. Vše o letectví se dozvědí návštěvníci přímo od odborníků a z výšin si mohou vychutnat jedinečné pohledy na Prostějov. 

Historie prostějovského Aeroklubu se datuje od roku 1934, kdy byl v restauraci pana Tesaře klub založen. Na památku této události se restaurace, dnes už hotel, jmenuje Avion. Aeroklub nese v současné době ve svém názvu jméno Josefa Františka, rodáka z Otaslavic, který byl jedním z nejúspěšnějších letců-stíhačů RAF.       

(jap)

Sobota, Červen 16, 2012 - 11:00 - Neděle, Červen 17, 2012 - 18:00

Poslat nový komentář