Jamajská noc nabídne nejen rytmy reggae

Vloni přilákala Havajská noc stovky návštěvníků.
Vloni přilákala Havajská noc stovky návštěvníků.

Také v letošním roce připravilo Statutární město Prostějov kulturní prázdninový program Prostějovské léto 9 + 1, to je devět čtvrtků a jeden pátek jako bonus věnovaných tématickým programům, dětským hrám i dospěláckým zábavám, jako je kino, koncerty, divadelní a scénická představení, sportovní akce. 

Hlavním tématem v pořadí třetího čtvrtku 19. července bude JAMAJKA. Večerní program ve Smetanových sadech, který startuje v 19 hodin, se bude odehrávat v rytmu reggae a dětem nabídne přehršel soutěží zaměřených nejen na tuto exotickou karibskou oblast. Chytlavé tóny reggae budou znít z pultů známých DJ, ale i díky živému vystoupení prostějovské  kapely Zion Squad s anglickým zpěvákem Deadly Huntou.

Večerní Jamajská show je sice nosným bodem scénáře čtvrtka 19. července, pořadatelé však připravili zajímavý program na celý den. S ochránci přírody z prostějovského Ekocentra Iris vyrazí zájemci už v 9 hodin na naučnou stezku biokoridorem Hloučela, v Dětském dopravním centru budou připraveny hry s dopravní tématikou a dovednostní soutěže, dětská knihovna nabídne čtení pohádek a příběhů a nebude chybět ani oblíbený Pizza kvíz – nejrychlejší luštitel hádanek, křížovek a rébusů si smlsne na oblíbené pochoutce. 

Společný projekt Statutárního města Prostějov, Kulturního klubu Duha u hradeb, městské knihovny, Domu dětí a mládeže, Ekocentra Iris i dalších organizací zahájila o prvním prázdninovém čtvrtku Mušketýrská noc s Martinem Harichem. „I letos jsme navázali na úspěšné předcházející ročníky, kdy jsme měli skutečně velmi pozitivní ohlasy, projekt Prostějovského léta se líbil. Program jednotlivých čtvrtků je kvalitní a věřím, že i letos nabídne dětem i dospělým nejen zábavu,“ je přesvědčena náměstkyně primátora Ivana Hemerková. 

Prostějovských letních čtvrtků se podle statistiky zúčasnilo v minulosti 600 až 700 návštěvníků.  

(jap)

Čtvrtek, Červenec 19, 2012 - 19:00

Poslat nový komentář