Cipísek ukončil školní rok vesmírnou návštěvou

Cipísek ukončil školní rok vesmírnou návštěvou
ilustrační foto

Program prvních dvou prázdninových týdnů završil školní rok 2011-2012, který pro nejmenší děti připravuje prostějovské Mateřské centrum Cipísek. A zakončení bylo doslova bombastické – děti společně s rodiči prožili Den UFO neboli Úplně Famózní Oslavu. Letošního prázdninového programu se zúčastnilo přes šedesát dětí se svými rodiči či prarodiči.

O prázdninách pořádá MC Cipísek už tradičně příměstské tábory pro rodiče s dětmi od dvou do sedmi let. Jsou určeny rodičům a dětem, kteří chtějí trávit letní prázdniny aktivním způsobem, navázat nová přátelství, poznat se s dětmi navzájem v netradičních situacích a společně prožít spoustu zážitků. První týden byl jako už tradičně ve znamení pohádek. Maminky, které chtějí trávit letní dny aktivně a kreativně, se každý den vydávaly se svými ratolestmi do pohádky - O veliké řepě, návštěva ve vodnickém domečku, královský ples či hostina s pejskem a kočičkou, to je jen nepatrná část programu, který MC Cipísek na pohádkový prázdninový týden připravil. Poslední námětový týden příměstského tábora pak byl zaměřen na cestování. Zapojili se malí i velcí, cestovalo se pěšky, na kole, vlakem a nakonec i do vesmíru. O netradiční zážitky nebyla nouze.

Cipísek čeká v srpnu ještě jeden tábor, tentokrát pohádkový. Mezitím ale samozřejmě probíhají přípravy na nový školní rok. Cipísek zahájí v září už 15. školní rok v Prostějově. V pravidelném programu nebudou chybět aktivity pro rodiče s dětmi ani pro samotné rodiče. Zápisy na volná místa do programů MC Cipísek proběhnou od 3. do 14. září.

(jap)

Poslat nový komentář