Pozvánka na víkend - za historií, romantikou a zemitou muzikou

O víkendu zažije zámek Kunštát hudební svátek.
O víkendu zažije zámek Kunštát hudební svátek.

Nechcete sedět o prvním srpnovém víkendu doma? Máte chuť něco nového zažít, vidět, poznat? Pak se nechte inspirovat pozvánkou PVNOVINEK na zajímavou kulturní akci, která se uskuteční právě teď o prvním srpnovém víkendu jen co by kamenem dohodil za hranicemi prostějovského regionu.

Na zámku Kunštát na Boskovicku se o prvním srpnovém víkendu zastaví putovní multižánrový festival HRADOLOGIE. Organizátoři letošního 4. ročníku festivalu vybrali opět čtyři historicky a architektonicky atraktivní místa jižní Moravy, mezi něž zařadili i zámek Kunštát na Moravě. Návštěvníkům nabídne HRADOLOGIE bohatý program nabitý výraznými osobnostmi současné české hudební scény. Festival zahajuje v pátek 3. srpna v 17 hodin kapela Lidoop, v pravidelných intervalech se pak budou na pódiu střídat další kapely a sólisté až do půlnoci. Závěr obstará skupina Fleret. 

Nabitý program bude pokračovat v sobotu 4. srpna už od 14 hodin. Náročné posluchače určitě potěší Luboš Pospíšil & 5P, jedinečný Michal Pavlíček v zajímavém projektu s evropskou hvězdou techno-scény DJ LUCCOU, Schodiště, Futurum, Charlie Straight či závěrečný půlnoční koncert velkolepého Metropolitního symfonického orchestru pod taktovkou charismatického Ariella Sharona s rockovým frontmanem Jirkou Zonygou. Na každém festivalovém koncertu vystoupí šlapající kapela Good Fellas - držitel letošní hudební ceny Anděl. V Kunštátu vystoupí v plánovaném čase v sobotu 4. srpna od 16.20 do 17.10 hodin.  

Státní zámek Kunštát je jedním z nejstarších kamenných šlechtických sídel na Moravě, původní hrad pochází z poloviny 13. století a je spojen s rodem pánů z Kunštátu. Současná podoba zámku je výsledkem několika přestaveb, interiéry objektu seznamují návštěvníky s kulturou bydlení posledních šlechtických majitelů. Přístupné je jižní křídlo s reprezentačními prostorami s původním mobiliářem. Zámek je obklopen parkem s unikátním psím hřbitovem z konce 19. století.   

(jap) 

Poslat nový komentář