Spolek alojzovských seniorek uspořádal adventní výstavu

Spolek alojzovských seniorek uspořádal adventní výstavu
Výstavu provonělo vánoční cukroví

Alojzovské seniorky se snaží sobě i spoluobčanům ukázat, že ještě zdaleka nepatří do starého železa. Že dokáží vymyslet a zorganizovat skvělou zábavu pro každého, kdo se rád připojí ke společnosti činorodých žen. V předvánočním čase samy připravily adventní výstavu, kterou mohli o víkendu shlédnout všichni, kdo hledají inspiraci, jak nejkrásněji vyzdobit svůj příbytek. 

Zasedací místnost obecního úřadu provonělo jehličí a čerstvě napečené perníčky a vánoční drobné cukroví. Dominantou výstavy byl stromeček plný ozdob vytvořených šikovnýma rukama místních žen, třeba z různých druhů ořechů. Pod ním pak zaujímaly čestné místo betlémy v několika provedeních – papírový, keramický a také velký betlém místního kutila Zdeňka Slezáka vyřezávaný z překližky.

„To je jeho velký koníček, doma máme ještě pražské jesličky. Teď se připravuje na výrobu nového, už má doma mustr. Je při své práci velmi pečlivý, jeho postavičky, stromy, domečky a všechny doplňky jsou precizně vypracované a namalované do nejmenších detailů,“ vyzdvihla zálibu svého muže paní Slezáková. Na výstavě nechyběly adventní věnce, které jsou teď aktuální, ale také vánoční svícny, háčkované vánoční koule a různé drobné ozdoby, vyšívané ubrusy a také sbírka historických vánočních pohlednic a ubrousků.

„Je to takové naše potěšení vyzdobit alespoň na pár dní tuto místnost, stejně tak připravujeme i velikonoční výstavu. Každá z nás přinese něco vlastnoručně vyrobeného a pak si vzájemně měníme recepty a návody, jak co udělat,“ objasnila hlavní myšlenku společné výstavy kronikářka Jana Hasníková. Smyslem každé takové akce je mimo jiné také příležitost k setkání a popovídání, seniorky mají na co vzpomínat a rády také předávají své zkušenosti mladším.      

(jap)

Poslat nový komentář