Město koupí akcie vodáren. Od občana

Město koupí akcie vodáren. Od občana
ilustrační foto

Prostějovskému magiustrátu přišla nabídka od jednoho z obyvatel města. Nabízí k odkupu své akcie Vodáren a kanalizací. Město ji přijme.

"Jedná se o deset akcií, které nám nabídl drobný akcionář. Přišel k nim zřejmě stejně jako řada dalších v rámci kuponové privatizace," uvedla primátorka Alena Rašková. Důvodem nabídky je podle ní fakt, že vodárny nevyplácejí dividendy. "Veškeré zisky investují do oprav. To je při stavu vodovodní a kanalizační sítě ve městě nutnost," doplnil náměstejk Zdeněk Fišer. Podle něj je v zemi potrubí z roku 1906, problémy ale činí  trubky o mnoho mladší. "Snad v nejhorším stavu je řád ze 70. let minulého století," dodal.Město Prostějov nyní vlastní 74% akcií VaK, největší nákup uskutečnilo před lety od společnosti Penam. "Koupili jsme tehdy akcie v hodnotě 1000 korun za 250 korun za jednu," konstatovala primátorka s tím, že město by chtělo odkoupit všechny akcie. "To ale bude záležet na vyjádření VaK," dodala Rašková. (ber) 

Komentáře

Pan Fišer si asi rád dělá srandu nebo PR.Když jsou roury ze 70 let tak špatně udělané,proč na nich radnice dělá nějaký rozvoj- místo pouhé obnovy je nezákonně zvětšuje a snaží se na ně napojovat další domy?Pokud je to špatně a to i umístěním,pročpak to nespraví a mění se to jen tam,kde staví nějaký developer a někdo z toho má kšeft?Navíc jde spíš o to,že radnice nesmí z nezkolaudovaných staveb vybírat poplatky a tak je zde snaha legalizovat roury i na místech,kde se jejich tehdejším umístěním byl porušen zákon.Holt PR nevychází,na kecy o ničem už tady v městě nikdo nevěří.Ani na to,že pan Řepka z Vodovodů má pitnou vodu pro kojence,když to čistí od radonu-což sám uvádí.

Poslat nový komentář