Prostějovští policisté řešili nahého muže, který navíc držel bobříka mlčení

Prostějovští policisté řešili nahého muže, který navíc držel bobříka mlčení
ilustrační foto

V noci na středu 4. dubna po třetí hodině ranní strážníci prostějovské Městské policie narazili na podivného chlapíka. Vedl kolo a přes sebe měl přehozenou deku. Při bližším kontaktu si strážci veřejného pořádku všimli, že muž je pod dekou zcela nahý.

Pěší cyklista s hlídkou vůbec nekomunikoval. Následně byl převezen na služebnu policie ČR ke zjištění totožnosti. Ani zde nepromluvil. Udělal si pohodlí, sedl si do relaxační polohy tureckého sedu a po celou dobu mlčel jako ryba. Bezradní policisté přivolali lékaře, který rozhodl o převozu na záchytku do Olomouce.

Olomoucká záchytná stanice si v poslední době na nedostatek klientů z Prostějovska stěžovat nemůže. Noc tady vyjde na 2600 korun, převoz stojí dalších 1500 korun. Jen v průběhu minulých dvou týdnů prostějovští městští strážníci "doprovodili" na olomouckou záchytku pět lidí.

Nejprve se jednalo o pětačtyřicetiletého muže, který byl převezen na základě žádosti prostějovské nemocnice. Dotyčný sice i přes svůj opilecký stav utekl z urgentního příjmu, ale hlídka ho nalezla u nemocnice. Další den putoval do zařízení devětačtyřicetiletý chlapík ležící na zemi v ulici Olivetského.  Na základě telefonického oznámení objevili strážníci osmačtyřicetiletou ženu na chodníku u domu v ulici Vápenice. Ani ona nebyla schopná samostatného pohybu. Uprostřed týdne skončila na záchytce další žena, známá bezdomovkyně. Ta, dle svědků, měla jít po silnici směrem na Určice. Projíždějící vozidlo ji zachytilo a řidič uvedeného vozu z místa nehody ujel, žena při střetu spadla na zem. Měla drobné poranění na hlavě a rukou, dle lékaře nebyla hospitalizace v nemocnici zapotřebí. Hlídka dopravní Policie ČR u ní provedla dechovou zkoušku, která prokázala 2,74 promile. Další osoba ovlivněna alkoholem byla nalezena minulý čtvrtek o půl desáté večer na autobusové zastávce v blízkosti Městských lázní. Pětačtyřicetiletý muž zde ležel v dosti zuboženém stavu, byl celý mokrý, znečištěný močí. Ani za pomoci hlídky se mu nepodařilo vstát. Nadýchal 3,54 promile, vysoukal ze sebe, že vypil několik piv a na to celý obsah dvoulitrové PET lahve vína.  Před sobotní půlnocí byl na linku 156 nahlášen ležící mladík v ulici Tylova. Hlídka zjistila, že se jedná o šestnáctiletého hocha, který nekomunikoval, silně zvracel a upadal do bezvědomí. S chlapcem byli na místě dva jeho kamarádi. Uvedli, že ho našli v parčíku, v němž měli spolu domluvený sraz. Kde se tak nezřízeným způsobem opil, nevěděli.

(red)

Poslat nový komentář