Opilci za volantem: jeden přes tři promile, druhý skončil v poutech

ilustrační koláž
ilustrační koláž

Na začátku minulého víkendu městští strážníci řešili dva případy alkoholu za volantem. A šlo o dobrodružné případy, posuďte sami.

V pátek 13. dubna před šestnáctou hodinou si strážníci parkoviště u hřbitova všimli řidiče, který  přesto, že protijedoucí auta zastavila, neumožnil chlapci přejít přes přechod pro chodce. Autohlídka následovala auto jedoucí směrem do centra. Při vyjíždění z kruhového objezdu na ulici Okružní směrem ke Kauflandu řidič strhl řízení na poslední chvíli. Taktak, že sotva minul ostrůvek, který odděluje jízdní pruhy a pokračoval na parkoviště obchodního domu. 

Parkovištěm několikrát projel, bylo na něm vidět, že se chce strážníkům vyhnout. Nakonec sám zastavil, nebyl schopen předložit foklady, potácel se a mluvil nesrozumitelně. Dotyčný nebyl schopen předložit doklady, potácel se a mluvil nesrozumitelně. Dechovou zkoušku šestadavcetiletý muž nejprve odmítl, ale po opakované výzvě se ji podrobil. Její výsledek byl ohromující, muž nadýchal 3,31 promile! Pro podezření z trestného činu byla na místo přivolaná Policie ČR, která si událost převzala. 

V sobotu po čtvrté hodině ráno přijala prostějovská Městská policie na tísňové lince 156 oznámení o muži, který požil alkohol, poté usedl za volant a odjel. Hlídka vyjela do lokality a zmíněného muže zastihla v ul. Jana Kuchaře. Strážníci služebním vozem znemožnili jeho další jízdu. Jednatřicetiletý muž jevil značné známky požití alkoholu. Dle svědků již při vstoupení do restaurace měl popito. Pak si dal dva panáky tvrdého alkoholu a jedno dvanáctistupňové pivo. Dechovou zkoušku odmítl. O situaci vyrozuměna Policie ČR. Jelikož řidič odmítal zůstat na místě do příjezdu policie, byla mu nasazena pouta k zamezení útěku. Policisté si výtečníka převzali k dalším úkonům. Za toto jednání mu hrozí pokuta ve správním řízení od 25 000-50 000 Kč a zákaz řízení až na dva roky.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář