Boural a nadýchal přes tři promile

Boural a nadýchal přes tři promile
Foto Policie ČR
Další fotky: 
Boural a nadýchal přes tři promile
Boural a nadýchal přes tři promile

Včera odpoledne u hlavní pošty na Poděbradově náměstí osmačtyřicetiletý řidič nedobrzdil a vrazil do vozidla jedoucím před ním. Banální nehoda, kdyby viník v sobě neměl přes tři promile alkoholu.

K nehodě došlo ve středu 16. května kolem patnácté hodiny na Poděbradově náměstí v Prostějově. "Osmačtyřicetiletý řidič vozidla Kia Rio na rovném úseku před poštou nedobrzdil a narazil do vozidla Suzuki Jimmi, které jelo před ním a jehož 46letý řidič musel zastavit v důsledku situace vzniklé v silničním provozu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Celková škoda na vozidlech činí deset tisíc korun," popsal nehodu Josef Bednařík, tiskový mluvčí Policie ČR.

Na místo přijeli policisté a provedli standardní úkony, včetně zkoušky na alkohol. Zatímco u poškozeného řidiče byl zkouška negativní, u řidiče vozidla Kia byla pozitivní s výsledkem 3,06 promile alkoholu v dechu. U poškozeného řidiče byla dechová zkouška negativní. Osmačtyřicetiletý řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Za tento trestný čin může být uložen trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku (podmíněný i nepodmíněný), peněžitý trest (2.000,- Kč až 5.000.000,- Kč), logicky následuje trest zákazu řízení motorových vozidel. Připomeňme, že  2 až 3 promile alkoholu v krvi působí těžkou opilost s poruchou hybnosti, s hodnotami nad 3 promile dochází k těžké otravě alkoholem končícím až bezvědomím.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář