Začátek prázdnin zlákal řidiče na vyjížďky pod vlivem alkoholu

Začátek prázdnin zlákal řidiče na vyjížďky pod vlivem alkoholu
ilustrační foto

První prázdninový víkend se nesl ve namení nejen tropického počasí, ale bohužel i alkoholu za volantem. Policejní statistika přináší neuvěřitelných šest případů, kde se staly a kolik řidiči nadýchali?

V pátek 29. června kolem 11.40 hodin byl policejní hlídkou ve Vrbátkách kontrolován 34letý řidič Citroenu Xantia. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 0,92 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,02 promile a třetí dechovou zkouškou pak 1,07 promile alkoholu v dechu. Navíc u sebe neměl řidičský průkaz. Další jízda mu byla zakázána. Nyní je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Podnapilý dvacetiletý řidič byl kontrolován ve Hvozdu ve stejný den kolem 22:20 hodin. Policejní hlídka prováděla dohled nad silničním provozem v prostoru křižovatky silnic Luká - Bohuslavice - Březsko. Hlídka si povšimla přijíždějícího vozidla, které když hlídku spatřilo, otočilo se a hned odjelo. Policisté  se za vozidlem rozjeli a ještě v obci jej zkontrolovali.  U mladého řidiče Škody Felicia byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní. Opakovanou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 0,98 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. 

Další podnapilý 32letý řidič Alfy Romeo byl  kontrolován policejní hlídkou 30. června v 8:20 hodin  na ulici Smržická v Kostelci na Hané. Muži zákona u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a bylo mu naměřeno 0,39 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 0,41 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Po zadokumentování bude spisový materiál zaslán na příslušný správní orgán k projednání. 

 Téhož dne, 30.6.2012 kolem 11:20 hodin byl policejní hlídkou na ulici Kralická v Prostějově kontrolován 41letý řidič vozidla Renault Traffic. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 1,70 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,60 promile alkoholu v dechu. Po poučení se řidič podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Nyní je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Dalším podezřelým z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, je 47letý řidič Octavie. Ten byl policejní hlídkou kontrolován v neděli kolem 11:47 hodin v Kostelci nad Hanou. Muži zákona u něj provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 1,43 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasilm a lékařské vyšetření odmítl. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Nyní mu za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí ntrest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

V neděli 1. července neodolal ani 24letý muž a usedl za volant pod vlivem alkoholu. Policejní hlídkou byl kontrolován kolem 12:50 hodin na ulici Prostějovská v Bedihošti. Muži zákona u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a naměřili mu 0,60 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. V tomto případě se mu dopustil přestupku a po zadokumentování bude spisový materiál oznámen na příslušný správní orgán. 

(red)

Poslat nový komentář