Vzít si kolo a popíjet? Pozor na to!

Vzít si kolo a popíjet? Pozor na to!
ilustrační foto internet

Dříve se větší vzdálenost, alkohol či pivo a kolo dobře doplňovaly. Nyní už si vážně musíme dávat pozor!

"Včera kolem sedmé hodiny večer kontrolovali policisté v místní části Čelechovic na Hané 40 letého cyklistu. Provedli u něho dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 3,02 promile alkoholu v dechu. Druhou dechovou zkouškou mu naměřili 3,11 promile. Cyklista se k  požití alkoholu doznal. Na místě mu další jízdu zakázali. Nyní je samozřejmě podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu", uvedla k případu Irena Urbánková z Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.

Když nad tímto opatřením přemýšlím, co takhle podnapilý chodec motající se po silnici či krajnici? Neměl by tu být zákon, že chystá-li se někdo dojít z hospody domů, nesmí po svých? (mac)

 

Komentáře

..Pravdu má, předsedo!!!!  ;)

Myslím, že jízda na kole pod vlivem alkoholu je nebezpečná, chůze samozřekmě také, můžete ublížit sobě ale i kolemjdoucím. Cpát však všechno do rámce zákonů a nedat šaci vlastní odpovědnosti každého občana, postihovat již předpoklad spáchání škody, přestupku či trestného činu mohou jen zákonodárci ochmeleni, ovíněni a v  lihu naloženi v parlamentní kantýně. Kde je zákon, že do poslanecké sněmovny nebo do senátu nemůže vstoupit a při výkonu mandátu nesmí požívat alkoholické nápoje a omamné látky? Jaké škody na majetku, zdraví a možná i na životech tito pánové a dámy páchjí svými rozhodnutími? Chtěli by nás ve všem řídit, ale chlastat u toho mohou. A já si na kole nesmím dát ani pivo.

Poslat nový komentář