Stále se něco děje!?

Stále se něco děje!?
Foto obec Alojzov
Další fotky: 
Stále se něco děje!?
Stále se něco děje!?
Stále se něco děje!?
Stále se něco děje!?

 

Poslední dubnové dopoledne strávili zástupci alojzovských hasičů, v čele se svým starostou Josefem Navrátilem, doprovázeni místními knihovnicemi, v Prostějově. Zde se mimo jiné světil prapor dobrovolných hasičů.

V podvečer téhož dne už stála na návsi „minimájka“, na kterou si každý mohl uvázat svoji mašličku, aby měl štěstí v lásce. Občané i návštěvníci Alojzova toho využili zejména v sobotu 3. května, ten den byla v obci upálena čarodějnice Baddyna První. Průvod účastníků s ní nejprve prošel vesnicí až k místnímu hřišti. Zde se připojili další hosté – chataři, hranice už byla připravena. Přesto se ještě konal poslední soud, Baddyna slibovala, že se polepší, ale milost ani po spravedlivém hlasování nedostala. A protože z toho všeho každému řádně vyhládlo, opékaly se na závěr špekáčky.

„Podle ohlasů se tato akce knihovně, s podporou obecního úřadu a za pomoci hasičů vydařila“, uvedla Julie Oulehlová, hasička i knihovnice zároveň.

„Děkujeme všem, kteří pomáhali i těm, co se zúčastnili. V květnu se pak těšíme na pochod na Chlum, čeká nás i pátá Tvořivá knihovna a kácení májky“, doplnily Hana Grulichová a Marie Slezáková. (red)

 

Poslat nový komentář