Šlapal na kole pod vlivem drog

Šlapal na kole pod vlivem drog
ilustrační foto

Na výlet patrně do Teska se vydal na kole mladík pod vlivem drog.  Policisté jej zastavili k silniční kontrole, protože na kole se choval divně a neměl předepsané osvětlení. 

"V pondělí 21. listopadu večer hlídka Dopravního inspektorátu PČR na ulici Konečná kontrolovala při jízdě a následně předepsaným způsobem zastavila cyklistu na jízdním horském kole. Cyklista neměl na svém jízdním kole předepsané osvětlení pro jízdu za snížené viditelnosti. Za tento přestupek byl později řešen blokovou pokutou na místě nezaplacenou," uvedla k případu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR v Prostějově. 

Poskytnutím osobních údajů a lustrací byla v osobě cyklisty zjištěn osmadvacetiletý muž z Prostějovska. Hlídka dopravní policie, na základě viditelných podnětů chování cyklisty a vizuální kontroly očí cyklisty provedla u cyklisty dechovou zkoušku přístrojem Dräger na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Dále byl u cyklisty proveden test na návykové látky testrem DrugWipe 5+ s pozitivním výsledkem na látku amfetamin. Muž nepřiznal požití či aplikaci jakýchkoliv návykových látek.  Policista vyzval cyklistu k provedení lékařského vyšetření s odběrem biologických materiálů, ale on jednoznačně odmítl se testu podrobit. Cyklista byl náležitě poučen a poučení vlastnoručně podepsal, s výsledkem orientačního vyšetření na návykové látky souhlasil i pro další řízení. Muži byla na místě zakázána další jízda na jízdním kole.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář