V Prostějově jsou obyvatelé spokojeni, říká analýza

V Prostějově jsou obyvatelé spokojeni, říká analýza
ilustrační foto

Průzkum stavu veřejného pořádku byl v Prostějově prováděn k 6. 8. 2018. Zúčastnilo se ho 800 respondentů ve složení, který představuje reprezentativní vzorek obyvatelstva. Vyhodnocením průzkumu bylo zjištěno, že spokojenost se službami městské policie je od r. 2009 na nejvyšší úrovni. V našem městě dlouhodobě převládá počet spokojených občanů – 83%. V detailnějším hodnocení veřejných služeb dosáhla nejvyššího ohodnocení spokojenost občanů s komunálními službami.

„V průzkumu, který budeme předkládat zastupitelům, byly zařazeny i otázky týkající se spokojenosti se službami městské policie, obavy z kriminality a podobně. K hodnocení jednotlivých oblastí byla použita stupnice 1 až 10, kde 0 je nespokojen a 10 spokojenost, čím vyšší hodnota tím je úměrně vyšší míra spokojenosti,“ uvedl primátor města Prostějova František Jura.

Vyhodnocením průzkumu bylo zjištěno, že spokojenost se službami městské policie je od r. 2009 na nejvyšší úrovni. V našem městě dlouhodobě převládá počet spokojených občanů – 83%.

Občané hodnotí stav veřejného pořádku na lepší úrovni než v jiných městech. „Výrazně zvyšuje pocit bezpečí viditelná hlídka policie. Proto jsou hlídky směřovány do lokalit, kde je předpoklad narušování veřejného pořádku, a to v určitých časech, dnech a kde jsou tyto obavy občanů. Zejména se jedná o odchodové trasy z barů a restaurací, hluk způsobený hosty před restauracemi a podobně,“ doplnil primátor.

Celkový počet přestupků v letech 2014 - 2017 je relativně téměř stejný. V r. 2018 však došlo k poklesu o 21%. Nejvyšší počet byl v r. 2017.

„Celkově je dle průzkumu úroveň veřejného pořádku v našem městě dlouhodobě stabilizována a na dobré úrovni. I z policejní statistiky vyplývá, že naše město patří mezi ta bezpečnější,“ uzavřel Jura. (red)

Komentáře

Zajímavé,co já znám lidi,nikdy se jich nikdo na nic neptal,a co je jich
nespokojených.

Poslat nový komentář