Nejúspěšnější sportovci města Prostějov posbírali vavříny

Nejúspěšnější sportovci města Prostějov posbírali vavříny
Petra Kvitová. Foto archiv

Z ankety Sportovec města Prostějova vzešli i letos nejlepší sportovci za rok 2011, slavnostní vyhlášení proběhlo v hotelu TK Plus v úterý 28. února večer. Anketa je již tradičně nejen měřítkem popularity, ale také ohodnocením sportovních výkonů a úspěchů za uplynulý rok.

Nejúspěšnější sportovce Prostějova za uplynulý rok vybírala z plejády nominovaných Komise pro mládež a tělovýchovu za podpory médií. Posledních pět let byl nejúspěšnějším sportovcem tenista Tomáš Berdych a přestože jeho popularita i výsledky jsou stále ohromující, přece jen jeho hegemonie skončila. Podle předpokladů ho trumfla další tenisová hvězda, která vloni zářila jasnějším plamenem – Petra Kvitová, která se stala i hvězdou médií. A přestože ji trápí nemoc, cenu pro nejlepšího sportovce Prostějova si převzala osobně. Tomáš Berdych skončil na druhém místě a třetí pak olympionička cyklistka Jana Horáková. Čtvrté místo obsadil parašutista Jiří Gečnuk a páté cyklista Jakub Filip. Tato sestava hovoří za vše – Prostějov je městem, kde o výborné sportovce ověnčené vavříny ze světových kolbišť není nouze. 

V kategorii talent roku zvítězil tenista Jiří Veselý, druhé místo určili hlasující cyklistovi Robinu Wagnerovi a třetí nohejbalistovi Kristiánu Pacejkovi. Seniorským týmem roku se staly volejbalistky VK Modřanská, juniorským tenisté TK Agrofert.   

Anketa není rozhodně jen bilancí, je také pobídkou a inspirací pro nadcházející rok pro všechny sportovce, ať už profesionální nebo amatérské.     

(jap)

Poslat nový komentář