Syn nám málem umřel hlady!

Syn nám málem umřel hlady!
ilustrační foto internet

 

Začalo to nevinně. Tříletému klukovi prostě přestalo s nástupem do školky chutnat jíst. Rodiče se s jeho nechutenstvím potýkali léta, pomoci se jim nedostalo ani od lékařů. Katastrofa přišla, když mu bylo dvacet. Ondra měřil 185 centimetrů, vážil 55 kilo a byl strachy bez sebe, že umře hladem. Jíst se ale přinutit nedokázal.

„Nevím, co se tehdy stalo. Když jsem s ním byla na mateřské, jedl všechno a byl v pohodě. Zlom nastal ve školce, ale nikdy jsme nezjistili, co se vlastně stalo,“ svěřila se PvNovinkám pětačtyřicetiletá Martina. Od té doby se se synovým nechutenstvím rodina potýkala denně. „Pak už jsem vařila jen to, na čem sem se s Ondrou domluvila. Ani tehdy ale nedokázal nic dojíst,“ vzpomíná. S manželem vyzkoušeli kde co, od domluv po kázání. Nezabralo nic a tak byli rodiče rádi, že se dojídal skládankami a jogurty.

Ondra se psychicky složil jen pár týdnů po dvacátých narozeninách a od té doby až dodnes, přes pět let, se léčí s depresemi. Tehdy ale málem umřel. „Měřil 185 centimetrů, vážil 55 kilo a byl strachy bez sebe, že umře hladem. Jíst se ale přinutit nedokázal,“ vzpomíná dodnes roztřesená Martina. S manželem jsou přesvědčeni, že Ondra měl deprese i v dětství, ale bohužel to oni ani nikdo jiný nepoznal. „Neuměl vysvětlit, co se v něm děje a my jeho chování nechápali. Jinak se mu ve škole dařilo, měl spoustu kamarádů, učení mu vždycky šlo,“ dodala Martina.

Ondra už se zřejmě bez odborné lékařské péče nikdy neobejde. Podařilo se mu ale přibrat přes dvacet kilo a hlady už nikdy trpět nebude. (ber)

Poslat nový komentář