Město vzalo zpět žalobu za pokutu za aquapark

Město vzalo zpět žalobu za pokutu za aquapark
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Letos je to osm let, co Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potrestal tehdejší prostějovský Městský úřad půlmilionovou pokutou. Podle úřadu město v roce 2006 nepostupovalo při zadání zakázky na stavbu aquaparku v souladu se zákonem. Rada v červenci podala žalobu, záhy ji ale stáhla.

Na otázku zastupitelky Milady Sokolové, co bylo příčinou zpětvzetí žaloby, odpovídala na pondělním zastupitelstvu právnička města Květa Olašáková. „Pokuta byla rozhodnutím soudu snížena, kdyby soud rozsudek zrušil a nařídil nové jednání, mohla by být daleko vyšší. Po poradě s právničkou Lenkou Peštukovou Rada města Prostějova došla k názoru, že žalobu stáhne,“ vysvětlila Olašáková.
Město se proti rozhodnutí ÚOHS třikrát odvolalo prostřednictvím soudů. Pokaždé mu byla pokuta zrušena, případ však uzavřen není dodnes. Soudy, které pokutu zamítly kvůli nedostatečnému odůvodnění, obsahovou část potvrdily, jak stále tvrdí Antimonopolní úřad. Společnost MI PRO STAV, která byla založena za účelem výstavby aquaparku mezi městem a místními firmami, zanikla v březnu roku 2013 fúzí s Domovní správou. Město Prostějov má hradit dvě stě tisíc korun, stejně tak Domovní správa Prostějova. (ber)

Poslat nový komentář