Hejtmani se sešli v Olomouci

Hejtmani se sešli v Olomouci
ilustrační foto asociacekraju.cz

 

Hlavními body pondělního jednání 11. Rady Asociace krajů České republiky byla příprava na schůzku s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministry vlády ČR a také příprava na setkání s prezidentem republiky Milošem Zemanem. To je naplánováno na středu 30. dubna na Pražském hradě, kde dojde i na hodnocení oficiálních návštěv hlavy státu v jednotlivých krajích.

V úvodu setkání se hejtmani zabývali komplikovanou situací okolo financování sociálních služeb. „Nezbývá nám v tuto chvíli nic jiného, než apelovat na předsedu vlády, aby se problematika začala řešit co nejdříve, aby se neprodlužovalo současné provizorium a konečně se tak stabilizovala situace kolem financování sociálních služeb všech krajů,“ uvedl předseda AKČR Michal Hašek. Evergreenem pro Radu AKČR se stává debata o příštím plánovacím období a čerpání evropských fondů.

Rada se dotkla i oblasti dopravy. Na současný stav reagoval hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Podpoříme záměr zrychlit přípravu silničních staveb a budeme s vládou spolupracovat například i v otázkách mýtného,“ dodal Rozbořil. (red)

Komentáře

A kde byla Policie ČR?????

Poslat nový komentář