Běžcům nevadily ani dešťové kapky

Běžcům nevadily ani dešťové kapky
Start hlavní kategorie

Obec Skalka společně s Klubem biatlonu Prostějov a TJ Liga stovkařů Olomouc uspořádali v sobotu 9. června závody v přespolním běhu „Běh ve Skalce“. I když počasí nebylo zrovna ideální, krosovou tratí proběhlo celkem 75 závodníků.  

Letošnímu 6. ročníku Běhu ve Skalce a 3. ročníku Memoriálu Radomila Večeři počasí nepřálo. Nejdříve střídavě a pak souvisle pršelo, což poznamenalo kvalitu tratí, převažující polní cesty byly namoklé a bahnité. Ale i v takových podmínkách padl traťový rekord. V kategorii žen jej překonala Marie Delingerová z FORTEXU Moravský Beroun. Trať 10 km zaběhla v čase 45:17. Celkem se zúčastnilo 75 závodníků. 

„Potěšila nás poměrně slušná účast a také to, že se kromě dospělých závodníků ve Velké ceně vytrvalců Olomouckého kraje, zúčastňují stále častěji i chlapci a děvčata v kategorii běžecká školka, elévovové a žactvo,“ shodli se pořadatelé.

Krásné prostředí lázeňského parku ve Skalce i jeho blízké okolí si závodníci oblíbili a řada z nich se sem vrací každý rok. V hlavní mužské kategorii zvítězil Petr Vymazal z Grymova (5. místo si vyběhl Pavel Dvořák z Biatlonu PV), v kategorii žen zvítězila v rekordu Marie Delingerová. Medaile za vítězství v kategoriích mládeže získali Jan Berger, Klára Halmo, Hana Lollková, Michaela Červená, Ondres Sysel a Eliška Kopcová. Nejstarším účastníkem skaleckého běhu byl Jaroslav Merta z České Třebové (1935), nejmladším Hana Maštalířová z Frýdku-Místku (2005). Závody v přespolním běhu ve Skalce se uskutečnily díky finanční podpoře Olomouckého kraje.    

(jap)

Poslat nový komentář