36letý řidič zahynul včera v kabině náklaďáku

36letý řidič zahynul včera v kabině náklaďáku
Foto PČR
Další fotky: 
36letý řidič zahynul včera v kabině náklaďáku

 

Ve čtvrtek kolem půl čtvrté odpoledne došlo na sjezdu z dálnice D1, ve směru na Vyškov, v katastru obce Mořice, k tragické dopravní nehodě. V kabině náklaďáku zemřel 36letý řidič.

"Nákladní návěsová souprava DAF, tvořená tahačem a přípojným návěsem převážející náklad, ze zatím z přesně nezjištěných příčin při sjezdu z exitu D1 (ve směru na Vyškov), při odbočování směrem na Mořice, převrátila na levý bok. Vyjela mimo silnici do levé silniční příkopy a kabinou narazila do náspu. Při nehodě utrpěl řidič smrtelná zranění, kterým na místě podlehl," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. U zemřelého byla nařízena pitva. 

Hmotná škoda na vozidle a přepravovaném materiálu byla vyčíslena na 1 320 000 korun. Na místě nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému a byli přítomni znalci z oboru silniční dopravy. Při nehodě došlo k vysypání přepravovaného stavebního nákladu – písku a úniku provozních kapalin. Silniční provoz na exitu byl uzavřen. Plně byl obnoven dnes kolem půl jedné v noci. Přesné okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

Poslat nový komentář