Aktualizujeme: U Olšan se srazily kamiony

Aktualizujeme: U Olšan se srazily kamiony
foto HZS OLK

 

Jak PvNovinky informovaly, včera odpoledne došlo na R46 u Olšan k vážné dopravní nehodě dvou kamionů. Starší z řidičů byl těžce zraněn, jeden z vozů začal hořet. Komunikace byla zprůjezdněna před půlnocí.

Před třetí hodinou odpolední oznámil řidič (35) nákladního vozidla, že dostal v úseku 31,5 km na R46 defekt směr Olomouc - Prostějov. Do odstaveného vozidla narazil další TIR. Dvaašedesátiletý řidič zůstal ve vozidle zaklíněn. 

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a z Olomouce a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Prostějova - Vrahovic. „Zaklíněného řidiče  ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou vyprostili ven a asistovali při jeho ošetření. Současně s tím další hasiči dohasili požár kamionů, který před jejich příjezdem lokalizovali kolem jedoucí řidiči ručními hasicími přístroji. Požár nebyl příliš rozsáhlý, podařilo se ho zlikvidovat během několika minut,“ konstatovala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Při dopravní nehodě došlo také k úniku provozních kapalin do kanalizační vpusti, na místo byli proto povoláni pracovníci životního prostředí. „Hasiči zajistili bagr, který převážel jeden z havarovaných kamionů tak, aby se nepřevrátil z návěsu. Jednotka dále ucpala kanalizaci pneumatickým vakem a velitel zásahu se dohodl s pracovníky Správy silnic Olomouckého kraje, že si zajistí její odčerpání,“ dodala Hacsiková.

Zraněný řidič byl letecky transportován do FN Olomouc s dosud nezjištěným zraněním," dodala policejní mluvčí Tereza Neubauerová. 

Úsek od Olšan byl plně neprůjezdný, policisté dopravu odkláněli směr Olšany - Studenec - Čelechovice na Hané - Smržice - Prostějov. Komunikace byla zprůjezdněna před půlnocí včerejšího dne. (ber)

Poslat nový komentář