Renault narazil do ležícího člověka, řidička zezadu narazila do chodce... Černý víkend!

Renault narazil do ležícího člověka, řidička zezadu narazila do chodce... Černý víkend!
Foto PČR

 

Za uplynulý víkend evidují policisté na Prostějovsku pět dopravních nehod, ve kterých roli hráli cyklisté, nebo chodci. Nejtragičtější byla nehoda elektrokola v sobotu v obci Vícov. Šestačtyřicetiletý cyklista  z Prostějova zde nezvládl jízdu, dostal smyk a přelétl přes řídítka. Po nárazu zůstal ležet na zemi. I přes okamžitou pomoc svědků a přivolání záchranné služby muž havárii nepřežil.

Těžkým zraněním skončila dopravní nehoda šestadvacetiletého cyklisty na motokole v pátek ve večerních hodinách v obci Horní Štěpánov. Cyklista nezvládl řízení a narazil do zábradlí. Při pádu si způsobil těžké zranění a bezvědomí, se kterým byl převezen do nemocnice v Olomouci.

V pátek krátce před šestnáctou hodinou došlo na cyklostezce mezi obcemi Prostějov a Smržice k dopravní nehodě, kdy dvacetiletá cyklistka zezadu narazila do dvaasedmdesátiletého chodce. Chodec po nárazu upadl a způsobil si lehké zranění. Alkohol byl u účastníků vyloučen dechovými zkouškami.

V sobotu, krátce před půlnocí jel šestadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen v obci Mostkovice  po Prostějovské ulici směrem od Prostějova. „Při odbočování do vedlejší ulice U Pomníku přehlédl v protisměru jedoucího cyklistu. Dle prvotního šetření nebyl cyklista řádně osvětlen. Došlo ke střetu, při kterém pětadvacetiletý cyklista utrpěl lehké zranění, se kterým byl následně převezen do prostějovské nemocnice. Ovlivnění alkoholem bylo u řidiče vozidla vyloučeno dechovou zkouškou. U cyklisty byla dechovou zkouškou naměřena hodnota 2,22 promile alkoholu v dechu,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.  Při nehodě vznikla škoda na vozidle a jízdním kole v celkové výši 45 tisíc korun.

V neděli v jednu hodinu a patnáct minut po půlnoci došlo mezi obcemi Otaslavice a Brodek u Prostějova k dopravní nehodě, při které jednadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Renault narazil do na vozovce ležícího třiadvacetiletého chodce. Přivolaný lékař předběžně stanovil rozsah zranění chodce jako lehká. Ke zranění řidiče nedošlo. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. U chodce byla dechovou zkouškou naměřena hodnota 1,98 promile alkoholu v dechu.

„Příčiny a okolnosti všech uvedených nehod jsou dosud v šetření policistů dopravního inspektorátu Prostějov,“ dodal Kořínek. (red)

Poslat nový komentář