Od nehody ujel. Byl opilý a bez řidičského průkazu!

Od nehody ujel. Byl opilý a bez řidičského průkazu!
Foto PČR

 

Dne 6. srpna 2015 po půl desáté v noci jelo osobní vozidlo značky Škoda Felicia ulicí Slovenskou v Prostějově, nerespektujíc jednosměrný provoz. Felicie se střetla s jinou škodovkou a z místa nehody ujela. Policisté ji našli u Tištína. Vůz, kterému zanikla registrace, řídil opilec bez řidičáku.

Řidič vozidla nerespektoval dopravní značku zákaz vjezdu a vjel do ulice v protisměru. Ve stejnou dobu vjelo do ulice z druhé strany osobní vozidlo značky Škoda Octavia, řízené dvacetiletým mužem. Došlo ke střetu vozidel, při kterém byla na vozidlech způsobena hmotná škoda v předběžně stanovené výši 40 tisíc korun. Řidič Škody Felicie po nehodě nezastavil a z místa ujel,“popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek.

Na základě vyhlášeného pátrání bylo vozidlo ve 22:30 hodin mezi obcemi Těšice a Tištín vypátráno policisty OO Němčice nad Hanou. „Při kontrole řidiče a vozidla policisté zjistili, že devětadvacetiletý muž není držitelem potřebného řidičského oprávnění a že vozidlo je dnem 1. 7. 2015 zaniklé. Následnou orientační dechovou zkouškou muži naměřili hodnotu 1,28 ‰ alkoholu v dechu,“ dodal mluvčí.

Šetřením policistů se podařilo prokázat, že se jedná o vozidlo zúčastněné na uvedené nehodě ve Slovenské ulici v Prostějově, k čemuž se následně doznal i jeho řidič. Míra zavinění a příčina dopravní nehody jsou, stejně jako další okolnosti případu, předmětem dalšího šetření. (red)

 

Komentáře

Odhaduji to tak na dvacátý sedmý zákaz řízení....

Poslat nový komentář