Nehoda v Kostelecké

Nehoda v Kostelecké
Foto PČR
Další fotky: 
Nehoda v Kostelecké
Nehoda v Kostelecké

V pátek 27. listopadu 2015, krátce po třetí hodině v noci, došlo na okružní křižovatce ulic Kostelecké a Martinákovy v Prostějově k havárii osobního vozidla. Třiadvacetiletý řidič automobilu značky Ford nezvládl řízení a narazil do lampy pouličního osvětlení. V dechu měl skoro dvě promile.

"Muž při jízdě směrem z centra města nezvládl řízení a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do lampy pouličního osvětlení. Po nárazu se pokoušel z místa vycouvat zpět na komunikaci, ale při tomto byl zastižen přivolanou policejní hlídkou," informoval policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob při havárii nedošlo.
Dechovou zkouškou policisté u muže zjistili hodnotu 1,95 ‰ alkoholu v dechu. Požití alkoholu před jízdou řidič přiznal a uvedl, že vypil 5 půllitrů 12° piva a nezjištěné množství lihovin. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Výše hmotné škody na vozidle a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Příčiny, okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. (red)

Poslat nový komentář