OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!

OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!
Foto PČR, Žešov, Dobromilice, Bedihošť
Další fotky: 
OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!
OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!
OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!
OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!
OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!
OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!
OBRAZEM: Náledí způsobilo na Prostějovsku šest nehod!

Že je provoz na pozemních komunikacích v zimních měsících nebezpečný, se v sobotu 9. ledna na Prostějovsku přesvědčilo hned několik řidičů. Policisté skupiny dopravních nehod jen během tohoto dne vyráželi k šesti nehodám, na nichž se podílely povětrnostní podmínky a stav komunikace.

První předzvěstí perného dne na komunikacích byla havárie osobního automobilu značky Škoda Fabia, ke které došlo v pátek 8. ledna po poledni u obce Dobromilice. „Šestadvacetiletá řidička, při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou, nepřizpůsobila rychlost jízdy a po najetí pravými koly do vrstvy sněhu při okraji vozovky dostala smyk a vyjela vlevo mimo komunikaci na pole, kde se vozidlo převrátilo přes střechu a následně dopadlo zpět na kola. Ke zranění osob při havárii nedošlo,“ popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek. Hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Alkohol u řidičky policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou a její přestupek vyřešili na místě uložením blokové pokuty ve výši 1 tisíc korun.
První sobotní nehoda automobilu, ke které policisté skupiny dopravních nehod vyráželi, se stala v 8:55 hodin. V ulici Josefa Lady v Prostějově, v úseku mezi nemocnicí a zimním stadionem, se střetly dva osobní automobily. Dvaadvacetiletý řidič automobilu značky Škoda Fabia vyjel částečně do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem značky Škoda Superb. Ke zranění osob nedošlo a alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou.
V 10:15 hodin došlo k dopravní nehodě dvou vozidel na okružní křižovatce v Krasické ulici v Prostějově. Šestapadesátiletá řidička vozidla značky Mini při příjezdu k této křižovatce na zledovatělé vozovce nedobrzdila a do okružní křižovatky vjela v době, kdy po ní projížděl automobil značky Volkswagen. Také tato nehoda se obešla bez zranění osob a u řidičů nebyl zjištěn alkohol.
Ve stejnou dobu, tedy v 10:15 hodin řídil šestatřicetiletý muž v obci Smržice osobní automobil značky Ford. Před křižovatku ulic Olší a Zákantí nepřizpůsobil rychlost své jízdy stavu vozovky a při brzdění dostal smyk. Následkem smyku s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde se pravými koly střetl s obrubníkem vozovky a svislou dopravní značkou. Ke zranění osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na dopravní značce byla vyčíslena na 1 tisíc korun. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Přestupek řidiče policisté vyřešili uložením blokové pokuty ve výši 1 tisíc korun.
Za necelou hodinu, přesněji v 11:10 minut, došlo k další havárii na silniční komunikaci z obce Dobromilice do obce Pivín. „Osobní automobil značky Škoda Felicia, řízený devětašedesátiletým mužem na namrzlé vozovce vyjel mimo komunikaci, kde se střetl s travnatým břehem. Poté bylo vozidlo vymrštěno zpátky na komunikaci, kde se převrátilo na střechu a zůstalo stát přes oba jízdní pruhy. Ke zranění osob při havárii nedošlo a alkohol byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou,“ popsal další nehodu Kořínek.
Ve 14:00 hodin došlo k další havárii na namrzlé komunikaci, tentokrát v katastru obce Bedihošť. Dvaatřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda Octavia, při jízdě směrem k obci Výšovice dostal, ze zatím přesně nezjištěných příčin, v levotočivé zatáčce na namrzlé vozovce smyk. Následkem toho vozidlo vyjelo vpravo mimo vozovku, kde pravým bokem narazilo do vzrostlého stromu. Po nárazu vozidlo ještě setrvačností pokračovalo dále do pole, kde se zastavilo. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidle a stromu byla předběžně vyčíslena na 55 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Příčiny, okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.
Poslední šetřenou událostí ze dne 9. ledna je havárie osobního automobilu značky Volkswagen u hřbitova u místní části města Prostějov - Žešov. K havárii došlo v 15:30 hodin. „Sedmačtyřicetiletý řidič svou jízdu nepřizpůsobil stavu vozovky a na náledí nedobrzdil v místě, kde komunikace končí, narazil do sloupku s dodatkovou tabulkou a vyjel mimo komunikaci. Při havárii nedošlo ke zranění osob,“ uvedl k poslední nehodě Kořínek. Hmotná škoda na vozidle a na sloupku s dodatkovou tabulkou byla předběžně vyčíslena na 45 tisíc korun. Alkohol u řidiče byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Přestupek řidiče policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty ve výši 2 tisíce korun. (red)

Komentáře

Náledí způsobilo šest nehod ? Napaříte tomu náledí pokutu nebo ho zavřete do vězení ?

Poslat nový komentář