Na D35 shořelo auto. Kvůli technické závadě

Na D35 shořelo auto. Kvůli technické závadě
Foto PČR
Další fotky: 
Na D35 shořelo auto. Kvůli technické závadě

V pátek 29. dubna 2016 byl v 10:34 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár osobního vozidla na D35 na 298. km u Lipníka nad Bečvou.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice Lipník nad Bečvou, kteří po příjezdu zjistili, že hořící vozidlo je na propan-butan. Velitel zásahu proto na místo povolal další posilové jednotky, a to profesionální hasiče z Hranic se dvěma cisternami a dobrovolné hasiče z Lipníku nad Bečvou s další cisternou. Vozidlo bylo zcela zachváceno požárem, osádka byla mimo hořící vůz.

Hasiči začali požár likvidovat pěnou a současně s tím ochlazovali propan - butanovou lahev, která byla plná plynu. Ten z nádrže neustále unikal. Hasiči speciálními přístroji měřili únik plynu, vytvořili okruh nebezpečné zóny a pokoušeli se plynovou nádrž ventilem uzavřít. To se jim podařilo, nádrž z vozidla vymontovali a odnesli do bezpečné vzdálenosti od dálnice. Doprava na místě zastavena nebyla, řídila ji Policie ČR.

„Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinou vzniku byla technická závada a výši škody vyčíslila majitelka na 220 tisíc korun,“ informovala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. (red)

Poslat nový komentář