Sražení cyklisté. Na Brněnské a v Krasické

Sražení cyklisté. Na Brněnské a v Krasické
ilustrační foto
Další fotky: 
Sražení cyklisté. Na Brněnské a v Krasické
Sražení cyklisté. Na Brněnské a v Krasické

Dva případy nehod mezi cyklistou a osobním vozidlem řeší od víkendu prostějovští policisté. Oba cyklisté skončili s lehkým zraněním v nemocnici.

V neděli 22. května 2016 v 12:50 hodin došlo na okružní křižovatce ulic Krasické a V polích k dopravní nehodě osobního automobilu značky Ford s cyklistou. „Dvaaosmdesátiletý řidič do okružní křižovatky vjížděl z ulice V polích. Ve stejné době křižovatkou již projížděl sedmadvacetiletý cyklista. Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k nárazu čelní části automobilu do pravého boku projíždějícího cyklisty. Cyklista po srážce upadl na komunikaci, čímž si způsobil lehké zranění na hlavě a nohou. Se zraněními byl převezen k ošetření do prostějovské nemocnice,“ popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Provedená dechová zkouška u řidiče automobilu alkohol vyloučila. „U cyklisty policisté změřili hodnotu 0,18 ‰ alkoholu v dechu. S naměřenou hodnotou však cyklista nesouhlasil a proto se podrobil odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem,“dodal Kořínek. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

K další nehodě osobního automobilu s jízdním kolem došlo přibližně o 45 minut později na křižovatce ulic Brněnské a Wolkerovy v Prostějově. „Čtyřiapadesátiletý řidič osobního automobilu značky Škoda do křižovatky z Brněnské ulice vjel v době, kdy po ulici Wolkerově od Poděbradova náměstí přijížděl osmašedesátiletý cyklista. Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k nárazu čelní části automobilu do pravého boku projíždějícího cyklisty,“ uvedl k druhé nehodě mluvčí. Cyklista po srážce upadl na komunikaci, čímž si způsobil blíže nespecifikované lehké zranění, se kterým byl převezen k ošetření do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti i míra zavinění této dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.(red)

Poslat nový komentář