Ukradl auto a jel na výlet s pervitinem místo řidičáku

Ukradl auto a jel na výlet s pervitinem místo řidičáku
ilustrační foto

 

 

V pondělí, přibližně dvě hodiny po půlnoci, si hlídka policistů z obvodního oddělení Plumlov všimla u benzínové čerpací stanice u Mostkovic podezřelého chování řidiče Škody Fabia. Po jeho zadržení zjistili, že je pod vlivem drog, má soudně zakázané řízení a auto ukradl.

Vozidlo přijelo Domamyslickou k okružní křižovatce s Plumlovskou. Poté, co řidič zahlédl policisty, okružní křižovatku objel a jel zpět k místní části Domamyslice. Policisté vozidlo ihned začali pronásledovat, ale to se jim ztratilo z dohledu. Proto pokračovali v propátrávání okolí až do doby, než vozidlo opětovně nalezli v Plumlovské ulici v Prostějově. Vozidlo tedy dále pronásledovali a dostihli ho u benzínové čerpací stanice v Prostějovské ulici v Mostkovicích, kde ho předepsaným způsobem zastavili,“ popsal začátek incidentu policejní mluvčí František Kořínek.

Při kontrole policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla a také dokladů od vozidla. Řidič hlídce sdělil, že žádné doklady u sebe nemá. Dále policisté u muže provedli orientační zkoušku na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na látky amphetamin a metamphetamin. Řidič s výsledkem zkoušky souhlasil a uvedl, že před několika hodinami užil přesně nespecifikované množství drogy pervitin.

„Dalším šetřením policisté zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletého muže z Hrušovan nad Jevišovkou, který má rozhodnutím Okresního soudu ve Znojmě vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 30 měsíců, a to až do února roku 2018. Dále policisté zjistili, že vozidlo, které muž řídil, bylo předchozího dne odcizeno v Brně,“ dodal mluvčí.

Muž je v současnosti podezřelý z přečinu podílnictví, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přestupku proti ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Odcizené vozidlo bylo tentýž den předáno majiteli. (red)

Poslat nový komentář