Vážná dopravní nehoda si vyžádala pět zraněných osob. Jeden muž zemřel

Vážná dopravní nehoda si vyžádala pět zraněných osob. Jeden muž zemřel
ilustrační foto ZZS

Tři posádky Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje zasahovaly v brzkých ranních hodinách soboty 23. 7. 2016 u vážné dopravní nehody mezi Kojetínem a obcí Uhřičice. Událost převzala linka tísňové pomoci sedm minut před čtvrtou hodinou ranní. Po kolizi osobního vozidla došlo ke zranění pěti mladých mužů, jeden z nich zraněním na místě podlehl.

„Na místě nalezli zdravotníci pět zraněných osob, jednu v bezvědomí, všichni muži mladšího věku. Vozidlo zůstalo převrácené na střeše v poli, nikdo ze zraněných nebyl zaklíněný. Posádky zahájily kompletní přednemocniční neodkladnou péči. U vážně zraněného mladíka byla ještě před příjezdem lékařské posádky započata laická resuscitace. Zdravotníci nadále pokračovali v nepřímé srdeční masáži a ventilaci ambuvakem, taktéž aplikovali podpůrná léčiva invazivně, ve snaze o záchranu lidského života. Muž však utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ informoval mluvčí záchranky Zdeněk Hošák.

Další čtyři zraněné osoby posádky ZZS transportovaly sanitními vozidly k navazující nemocniční péči v Přerově a Kroměříži. U dvou případů, s odvozem na chirurgickou ambulanci v Přerově, se jednalo u prvního pacienta o úraz v oblasti hlavy a řezná poranění v oblasti horní končetiny, u druhého pacienta taktéž úraz v oblasti hlavy. „Další dva pacienti transportováni na chirurgickou ambulanci v Kroměříži, z toho první utrpěl zhmožděniny v oblasti zad, druhý pacient utrpěl zhmožděniny v oblasti hrudníku,“ dodal mluvčí.

Dnešního dne v časných ranních hodinách krátce po půl čtvrté došlo na silnici mezi obcemi Kojetín a Uhřičice k vážené dopravní nehodě. "Devatenáctiletý řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo silnici, kde se vozidlo přetočilo přes střechu a zůstalo v poli. Ve vozidle cestovalo pět osob. Nehodu nepřežil 20letý mladík, který seděl na pravém zadním sedadle," sdělil mluvčí policie Josef Bednařík. "U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem 1,39 promile alkoholu v dechu," dodal mluvčí s tím, že dle prvotních informací se všichni vraceli z diskotéky z Kroměříže. Okolnosti dopravní nehody jsou stále předmětem šetření. (red)

Poslat nový komentář