Po nehodě se opilý viník pokusil ujet!

Po nehodě se opilý viník pokusil ujet!
Foto PČR
Další fotky: 
Po nehodě se opilý viník pokusil ujet!
Po nehodě se opilý viník pokusil ujet!

V pondělí po čtrnácté hodině došlo na parkovišti v Plumlovské ulici v Prostějově k dopravní nehodě. Pětapadesátiletý řidič osobního automobilu značky Nissan při jízdě po parkovišti narazil z dosud přesně nezjištěných příčin do zaparkovaného osobního automobilu značky Citroën a pokusil se ujet. Byl opilý.

"Ihned po nehodě se řidič Nissanu z místa pokusil odjet směrem k obci Mostkovice. Díky včasnému oznámení nehody se do pátrání po odjíždějícím automobilu ihned zapojila také hlídka dopravního inspektorátu, která byla nedaleko. Řidič vozidla na sebe poutal pozornost již velice nízkou rychlostí jízdy, takže ho policisté zastavili jen několik stovek metrů od místa nehody. Při kontrole řidiče bylo hned na první pohled zřejmé, že muž je pod vlivem alkoholu. Neklamnými znaky byl tupý výraz v obličeji, výrazné problémy s artikulací řeči i postojem. Dechovou zkoušku i odborné lékařské vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem muž odmítl," popsal incident policejní mluvčí František Kořínek. 

Další jízdu policisté muži zakázali. Protože vozidlo na místě tvořilo překážku provozu a jeho majitel nebyl schopen zajistit jeho odstranění, bylo rozhodnuto o jeho odtahu specializovanou firmou.

Dalším šetřením k dopravní nehodě policisté zjistili, že při ní nedošlo ke zranění osob a způsobenou hmotnou škodu na vozidlech vyčíslili na 10 tisíc korun. Příčiny, okolnosti i míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. "Pro své jednání je nyní muž podezřelý ze spáchání přestupků dle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Za ty mu hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let. (red)

Poslat nový komentář