86letý řidič jel v protisměru. Poškodil auto a ujel

86letý řidič jel v protisměru. Poškodil auto a ujel
Foto PČR
Další fotky: 
86letý řidič jel v protisměru. Poškodil auto a ujel

V úterý před jedenáctou hodinou došlo ve Školní ulici v Prostějově k dopravní nehodě osobního automobilu, který při jízdě poškodil zaparkované vozidlo. Řidič senior z místa ujel.

"Řidič s osobním automobilem značky Fiat jel jednosměrnou ulicí v protisměru. Když se potkal s protijedoucími automobily, pokusil se jim vyhnout přejetím k pravému okraji. Při tom však neodhadl boční odstup a svým vozidlem poškodil zaparkovaný automobil značky Škoda. Poté však pokračoval v jízdě a z místa nehody odjel. Jedna ze svědkyň události celou věc ihned oznámila na linku 158. Na místo přivolaní policisté, po krátkém šetření, v místě bydliště kontaktovali šestaosmdesátiletého muže, který se ke způsobení dopravní nehody přiznal. Jako vysvětlení, proč z místa odjel, uvedl, že nevěděl, jak se v takové situaci správně zachovat, a protože si myslel, že na druhém vozidle nevznikla škoda," popsal situaci mluvčí policie František Kořínek. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. "Řidič je pro své jednání podezřelý ze spáchání několika přestupků podle zákona o silničním provozu. Za ty, tedy zejména za ujetí z místa dopravní nehody, mu hrozí pokuta od 2 500 do 5 tisíc korun," dodal mluvčí. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Povinnosti řidiče po dopravní nehodě

· neprodleně zastavit vozidlo

· zdržet se požití alkoholu či jiných návykových látek

· učinit opatření k zabránění vzniku dalších škod (označit místo dopravní nehody, učinit další opatření, aby nebyla ohrožena bezpečnost provozu na komunikaci…)

· spolupracovat při zjišťování okolností dopravní nehody

· na vyžádání si navzájem prokázat totožnost

Policii je nutné volat když:

· dojde ke zranění či usmrcení osob

· výše způsobené hmotné škodě na některém ze zúčastněných vozidel přesahuje 100 tisíc korun

· dojde ke hmotné škodě na majetku třetí osoby

· dojde k poškození životního prostředí (např. únikem oleje)

· účastníci dopravní nehody se nejsou schopni dohodnout na jejím zavinění

· účastníci sami nemohou zajistit obnovení plynulosti provozu (např. tvoří se kolony…) (red

Komentáře

To,že odbor dopravy to nemá zcela v hlavě v pořádku ukazuje značka přímo pod jejich okny............jednosměrka umístěná na opravdu vhodném místě...........někdo by to měl po Prostějově monitorovat a vyvěsit na facebook.To by se všichni umlátili smíchy.

Poslat nový komentář