Nezaplatil za opravu auta, hrozí mu žalář

Nezaplatil za opravu auta, hrozí mu žalář
ilustrační foto

Objednal si opravu svého poškozeného auta, přitom dopředu věděl, že nemá na zaplacení. Policisté mu to spočítali a nyní podvodníkovi hrozí až dva roky vězení.

Z přečinu podvodu je obviněný jednapadesátiletý muž z Brna. Koncem měsíce května loňského roku si coby majitel Škody Felicia Combi objednal opravu poškozeného vozu. Ze strany autoservisu byl seznámen s rozsahem prací a cenou oprav. "Záměrně v podvodném úmyslu zajištění si opravy svého vozidla požadoval opravu, a to i přes to, že v době objednání opravy vozidla si byl vědom skutečnosti, že vzhledem ke svým dřívějším splatným závazkům nemá dostatečné finanční prostředky na úhradu opravy vozidla," popsala podvodné jednání výtečníka Eva Čeplová, tisková mluvčí prostějovské Policie ČR. 

 

Podvodník po opravě vozidla, která byla provedena ještě téhož dne, uvedl, že u sebe nemá dostatečnou finanční hotovost na úhradu ceny za provedenou opravu a požádal o vystavení faktury. Faktura mu byla vystavena na částku 8.815,- Kč a dále pak paragon za řídící jednotku, která byla na vozidle dle dohody vyměněna, na částku 3.000,- Kč. Fakturu a paragon osobně převzal s tím, že se zavázal celkovou částku 11.815,- Kč uhradit ve splatnosti předmětné faktury, což však neučinil. 

 

"Na následné opakované urgence k uhrazení předmětné hotovosti nereagoval, svůj závazek do současné doby neuhradil a to ani z části, tedy ke škodě na cizím majetku sebe nebo jiného obohatil tím, že uvedl někoho v omyl a způsobil tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, v daném případě 11.815,- Kč. Za přečin podvodu nyní muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodala Eva Čeplová.

 

(red)

Poslat nový komentář