Ad. Komfort o ničem?!

Ad. Komfort o ničem?!
Foto ber
Další fotky: 
Ad. Komfort o ničem?!

 

Před časem PvNovinky informovaly o rekonstrukci zastávek MHD u Drozdovického rybníka. Stavbaři vstříc řidičům autobusů a u zastávek vyrobili nájezdy, které měly umožnit lepší nástup cestujících. Řidiči je ale odmítají používat kvůli možnosti, že by mohli poškodit dveře autobusů. O vyjádření jsme požádali náměstka primátora Zdeňka Fišera, kterému jsme zaslali i stanovisko jednoho z řidičů.

„Při takovém nájezdovém úhlu se tam stočit nedá ani pomalou jízdou, tak se prostě stává zádí do cesty a zadními dveřmi metr od nástupiště. To, co si řidiči přáli, byl tzv. Kasselský obrubník, o který se pneumatika odvaluje a řidič se tak nemusí bát najet až k hraně s tím, že by orval bok pneumatiky. Ale jeho funkce spočívá v rovnoběžném nájezdu autobusu právě podél obrubníku, nepočítá se s tím, že by někdo zastávkový záliv navrhnul tak prasácky, jako právě tady,“ napsal PvNovinkám.

Zdeněk Fišer si údaje o zastávce v Drozdovicích zjistil a dnes jsme obdrželi jeho vyjádření. „Stavba je postavena dle projektové dokumentace, kterou zpracoval projektant s odborností na dopravní stavby. Na stavbu byly dle požadavku DI Policie ČR doloženy obalové křivky obrysu vozidla (autobusu) pro nájezd a výjezd , které prokázaly funkčnost stavby. Na základě doložených podkladů bylo vydáno speciálním stavebním úřadem stavební povolení. Při uvádění stavby do provozu nebyly dotčenými orgány, ani provozovatelem společností FTL vzneseny připomínky,“ konstatoval náměstek.

Podle odborníků je tedy vše v pořádku, podle řidičů je ono „ulehčení“ nesmysl. Jak se zdá, jediný kdo na to doplácí, jsou cestující. (ber)

Poslat nový komentář