Jezdíte autobusy? Objízdné trasy přinesly magistrátu vícenáklady

Jezdíte autobusy? Objízdné trasy přinesly magistrátu vícenáklady
ilustrační foto ftl.cz

Objízdné trasy doprovázející loňské uzavírky při výkopových pracích, stavbách a opravách komunikací, jsou důvodem vzniklých vícenákladů na Městskou hromadnou dopravu v Prostějově. Vznikly navýšením ujetých kilometrů oproti schváleným jízdním řádům.

Rada města odsouhlasila úhradu vícenákladů společnosti FTL – First Transport Lines a.s. Prostějov, které v loňském roce vznikly provozem MHD po objízdných trasách.
V roce 2015 došlo vlivem uzavírek ulic Plumlovská, Josefa Lady a Wolkerova k navýšení o 5.171,6 kilometrů. „Náklady na kilometr jsou tvořeny pouze položkami přímo souvisejícími s ujetými kilometry a činí 18,84 Kč/km. Celkem vícenáklady za rok 2015 činí 97.433 korun,“ upřesnil náměstek Pavel Smetana.
Městskou hromadnou dopravu v Prostějově provozuje společnost FTL – First Transport Lines a.s., na základě rámcové smlouvy o úhradě kompenzace ztráty uzavřené s městem Prostějov na období do konce roku 2023 a konkretizované smluvními dodatky vždy na období příslušného kalendářního roku. (red)

Poslat nový komentář